2011-03-19

Riešutų pyragas

Gardus pyragas iš riešutų.
~~~
Apverstas pyragas

Reikės:
250g miltų
150ml pieno
120g sviesto
175g cukraus
3 kiaušinių
citrinos žievelės
1a.š. kepimo miltelių
170g mėgstamų riešutų (naudojau lazdyno)

Kepimo formelė su gėlytėmis iš čia : http://www.gearbest.com/baking-pastry-tools/pp_495807.html?lkid=10209562

Riešutus apskrudinti orkaitėje. Minkštą svistą išsukti su cukrumi. Įmuši kiaušinius. Gerai maišyti kol taps vientisa masė. Dėti citrinos žievelę ir persijotus miltus su kepimo milteliais. Supilti pieną. Riešutus susmulkinti peiliu arba su smulkintuvu iki trupinių. Įmaišyti į tešlą. 24cm skersmens skardą patepti sviestu ir pabarstyti miltais. Kepti 200C apie 45-55min . Mediniu iešmeliu patikrinti ar iškepę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą