2011-07-26

Varškės pyragas su uogomis

Klasikinis varškės pyragas su kakaviniais trupiniais.
~~~



Įdaras :
1 kg varškės
5 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
8 v.š. tirpinto sviesto
2 v.š. krakmolo
1 -2 stiklinės uogų (aš naudojau serbentus)

Tešla:
400g. miltų
200g sviesto
6 v.š. cukraus
1 a.š.  kepimo miltelių
2 v.š. kakavos
2 v.š.grietinės
1 a.š. vanilinio cukraus

Sviestą sutarkuoti ir sumaišyti su likusiais ingridientais gerai išminkyti ir padėti šaltai.

Varškė sutrinti trintuve  kad neliktu gumuliukų. Kiaušinių trynius iki purumo išsukti su cukrumi. Sumaišyti su varške vanile ir krakmolu ir sviestu. Baltymus išplakti iki purumo. Atsargiai įmaišyti į varškę.

Imti puse atvėsusios tešlos ir iškočioti lakštą, kurį dėti į sviestu pateptą 30 x30 cm skardą. Ant jo paskleisti varškės įdarą ir paberti uogų šiek tiek paspaudžiant į varškę, tada užtarkuoti likusią tešlą.  Kepti 180C apie 1val.

P.s. aš tešlą trupinau pirštais ant viršaus. Galima naudoti įvairias uogas, taip pat konservuotas, tik reikia nulašinti skystį.  Į varškę galima įberti razinų ar riešutų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą