2011-08-23

Kaimiška duona




1 kg miltų
~500ml pieno
25g mielių
2 kiaušiniai
120g minkšto sviesto
50g cukraus
1 a.š.ir 1/2a.š. druskos

Mieles cukrų ir kelis šaukštus pieno ištrinti, kol masė taps vientisa. Berti miltus, likusį pieną, kiaušinius druską ir sviestą. Užminkyti elastingą lipinią tešlą.  Palikti šiltai kol padvigubės.
Pakilusią tešlą perminkyti, padalinti į dvi dalis. Ant gausiai miltuoto paviršiaus suformuoti du kamuoliukus. Dėti juos į pamiltuotus dubenėlius ir palikti šiltai, kol padvigubės.

Įkaitinti orkaitę iki 250C. Kartu įkaitinti ir akmenį ar skardą (galima ir ketaus puodą/keptuvę)

Pakilusią duonelę išversti ant įkaitinto akmens, labai aštriu peiliu įpjauti keliose vietose ir kepti 15 minučių, tuomet sumažinti temperatūrą iki 230C ir kepti dar 10-15 minučių, kol duonelė iškeps.
Pjaustyti, tik atvėsusią.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą