2011-08-21

Obuolių trupiniuotis

Pagrindui:
50g sviesto
75g cukraus pudros
3 išplakti kiaušiniai
115g persijotų miltų
2 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis obuoliai
1 a.š. kepimo miltelių
50g razinų
50g riešutų

Trupiniams:
75g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. cinamono
40g sviesto
25g cukraus pudros

Įkaitinti orkaitę 180C. Pyrago pagrindui išsukti sviestą su pudra, kiaušinius. Dėti kepimo miltelius ir miltus. Supilti į kepimo popieriumi išklotą 18cm skardą. Obuolius suberti ant tešlos bei razinas ir riešutus.
Trupumiams produktus išmaišyti ir trinti kol pasidaro panašūs į trupinius arba tiesiog užtarkuoti tešlą.
Kepti apie 1 val, po to 10 min aušinti formoje, galutinai ataušinti ant grotelių.
p.s. dariau iš dvigubos porcijos, kepiau 70min  26 cm formoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą