2012-02-06

Bičių pyragas

Tešlai:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
230 g miltų
65 g aliejaus
1 didelis pakelis vanilinio cukraus
20 g kepimo miltelių

Kremui:
500ml grietinėlės 35%
1 skardinė 'Rududu"

Dekorui:
300 g marcipoano
maistinių dažų
migdolų

Sulaistymui:
apelsinų sulčių


Kremui grietinėlę užvirinti ir išjungus ugnį sudėti rududu ir išmaišyti iki vienalytės masės. Per naktį laikyti šaldytuve. Kitą dieną išplakti iki standžių putų.
Biskvitui kiaušinius plakti su cukrumi kol masė pabals. Pilti aliejų ir dėti miltus su kepimo milteliais, vanilę. Kepti 190C apie 50min.
Biskvitą perpjauti į keturias dalis, sulieti apelsinų sultimis, sluoksniuoti su kremu.
Aptepus paviršių valandai dėti į šaldytuvą.
Marcipaną nudažyti geltonai, ant kepimo popieriaus iškočioti  ploną sluoksnį ir apdengti pyragą. Likusius marcipano kraštus nupjaustyti ir formuoti bites.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą