2012-02-06

Rafaelo tortas


Tešlai:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
230 g miltų
65 g aliejaus
1 didelis pakelis vanilinio cukraus
20 g kepimo miltelių

Kremui:
450ml grietinėlės 35%
180gsviesto
1 indelis kondensuoto pieno
50g kokoso

Dekorui:
kokoso drožlių
damų pirštelių 

Biskvitui kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė pabals. Pilti aliejų ir dėti miltus su kepimo milteliais, vanilę. Kepti 190C apie 50min. 
Svietą ir kondensuotą pieną laikyti per naktį kambario temperatūroje. Gerai suplakti kartu ir atvėsinti. Išplakti grietinėlę ir atsargiai įmaišyti į sviesto masę, įbert kokosą. 
Perpjauti biskvitą į 3 -4 dalis ir pertepti kremu, šonus apdėti į apelsinų sultis pamirkytais damų piršteliais. Torto viršų apiberti kokoso drožlėmis. Atvėsinti pora val. šaldytuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą