2012-02-06

Šokoladinis tortas

Kremui:
300g tarkuoto juodojo šokolado
500ml grietinėlės

Biskvitui:
175g minkšto sviesto
115g cukraus pudros
50g geltonojo sirupo
175g miltų
45g kakavos
1/2a.š. druskos
3 išplakti kiaušiniai
pieno

Papildomai:
konservuotų persikų ir jų nuopilo
pabarstukų

Kremui užvirinti grietinėlė ir išjungus ugnį suberti šokoladą ir gerai išmaišyti kad jis ištirptų.
Palikt per naktį vėsti šaldytuve ir kitą diena išplakti iki standumo.
Biskvitui išmaišyti visus produktus išskyrus pieną. Tešla turi kristi nuo šaukšto. Jai ji per tiršta įmaišyti po šaukštą pieno. Tešlą dėti į dvi 18cm dydžio kepimo formas, išklotas kepimo popieriumi ir pateptas riebalais. Kepti apie 30 min 180C. Atvėsinti 5min formoje, tada išimti ir palikti pilnai atvėsti ant grotelių.
Atvėsusius biskvitus sulieti persikų nuopilu, persikų gabalėlius susmulkinti ir dėti ant biskvito. Užtepti trečdalį kremo dėti kitą biskvitą ir šiek tiek sulieti nuopilu. Aptepti dar trečdaliu kremo viršų ir šonus. Palikti valandai šaltai.
Po valandos dekoruoti likusiu kremu, papuošti pabarstukais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą