Biskvitui :
225g minkšto sviesto
285g cukraus
4 kiaušiniai
2a.š. vanilės
385g miltų
2a.š. kepimo miltelių
250ml pieno
1/4a.š. druskos
Pertepimui:
150g juodojo šokolado
200ml grietininės 30%
Biskvitui sulieti apelsino sulčių
Išmaišyti minkštą sviesta su cukrumi iki purumo, dėti po vieną kiaušinio trynį, vanilę.
Pora kart persijoti miltus su kepimo milteliais. Baltymus išplakti iki standžių putų su druska.
Į sviesto masę dėti miltus ir pieną (pilant pieno po to miltų, per kelis kartus pakaitom) ant galo atsargiai įmaišyti baltymus.
Dvi 20cm dydžio skareles patepti sviestu, padalinti per pusę masę ir kepti 180C apie 30min, dar palikti 5 min skardoje , tada atvėsinti ant grotelių.
Glajuj ištirpinti šokoladą ant garų vonelės, kai masė pravės įmaišyti grietine.
Atvėsusius biskvitus sulyginti(nupjauti iškilimus) ir sulieti apelsinų sultimis, pertepti trečdaliu glajaus, likusiu aptepti viršų ir kraštus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą