2012-03-19

Sojų padaže marinuota kiauliena


1kg kiaulienos
6v.š. tamsaus sojų padažo
6.v.š. aliejaus
2a.š. druskos
2a.š. paprikos miltelių
1a.š. čili miltelių
2-4česnako skiltelių
pusės svogūno
3v.š. cukraus
lauro lapelių

Mėsa supjaustyti gabalais ir sumesti į indą su prieskoniais, svogūnus ir česnakus smulkiai sukapoti ar sutrinti. Mėsa marinuoti apie parą. Kepti ant žarijų ar 180C orkaiteje grilio rėžimu apie 30 -40 min priklausomai nuo gabalų dydžio. Kadangi nuo sojų padažo gabaliukai tamsus, patikrinti ar iškepė galima pabadžius iešmeliu, jis turi smigti lengvai, mėsa neturėtų būti guminė.

Bulvytės prie mėsos

1kg nedidelių gerai nuplautų bulvių
1.a.š. čili miltelių
1a.š. paprikos miltelių
1.a.š. druskos
2 česnako skiltelės
1a.š. kumino
aliejaus 

Bulvės supjaustyti plonomis siklitelėmis ir apvirti pasūdytame vandenyje apie 5 min, tada nupilti vandeni ir leisti minute pagaruoti, jos turi būti labai sausos.
Prieskonius sumaišyti, sutrinti i juos česnaką,  pilti aliejaus tiek, kad gautųsi košytė. Supilti šią masę ant bulvių ir gerai išmaišyti. Kepti skardoje 180C kol bulves taps apskrudę ir minkštos. Priklausomai nuo skiltelių dydžio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą