Labai aromatingas minkštas pyragas. Švelnus kremas suminkština medaus lakštus ir sukuria nuostabų derinį.
~~~
Kremui:
400ml pieno
2.5v.š miltų
2 v.š. cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
150g kambario temp. sviesto
2v.š. cukraus pudros
Tešla:
450g miltų
2.v.š. medaus
50g margarino
2v.š. pieno
150g cukraus
1a.š. nugesintos sodos
1a.š. kakavos
1 kiaušinis
Šokoladui:
100g šokolado
3.v.š. saulėgrąžų aliejaus
Kremui verdamas pieno kisielius. Miltai, cukrus, vanilinis cukrus užpilami pienu ir nuolat maišant, kaitinami kol sutirštės. Paliekama pravėsti irgi kas keletą minučių maišant, kad nesusidarytų plėvelė. Sviestas išsukamas su cukraus pudra, sumaišomas su atvėsusiu pieno kremu.
Lakštams produktai (išskyrus kiaušinį ir miltus) kaitinami ant garų padėtame dubenyje, kol ištirpsta. Nukeliama nuo puodo ir atsargiai įmaišomas kiaušinis ir miltai. Kiek pravėsusi tešla kočiojama ant miltuoto paviršiaus (20x30) kvadratais. Turėtų gautis 4 lakštai.
Kepama 180C apie 8 min, kol šiek tiek parunda. Atvėsusius lakštus sluoksniuojame su pieno kremu. Ant viršutinio lakšto pilamas išlydytas šokoladinis glajus(šokoladas su saulėgrąžų aliejumi išlydytas ant garų). Desertas atšaldomas pora valandų šaldytuve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą