Karamelizuotiems bananams:
3 bananai
2/3 puodelio cukraus
25g sviesto
1a.š. cinamono
citrinos sulčių
Tešlai:
1 puodelis cukraus
2 puodeliai miltų
2 kiaušiniai
1 puodelis grietinės
75g sviesto
1a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. kepinių sodos
1a.š. vanilės ekstrakto
Kepimo skardelę (~22cm) dėti ant viryklės į ją berti cukrų ir sviestą, cinamoną. Šildyti kol ištirps visas cukrus ir tolygiai jį paskleisti skardoje. Bananus supjaustyti maždaug 1 cm griežinėliais ir aplieti citrinos sultimis, išdėlioti ant karamelinio pagrindo.
Tešlai išsukti cukrų su sviestu, mušant po vieną kiaušinį. Berti miltus su kepimo milteliais, vanilę. Į puodelį grietinės berti sodą ir išmaišius supilti į tešlą.
Tešlą paskleisti ant bananų ir kepti 175C ~40min, kol paviršius taps aukso spalvos.
Ištraukus iš orkaitės leisti pastovėti ~15min, peiliu apvedus kraštus prie skardelės atsargiai išversi ant lėkštės, švelniai papurtyti, kad visi bananai atšoktų nuo skardos dugno.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą