Labai šokoladinis tortas, patikrintas ne kartą ir ne du. Tiks tinginiams kurie tingi plakt baltymus.
~~~
Biskvitui:
200g miltų
4 kiaušiniai
225g minkšto sviesto
225g smulkaus cukraus
28g kakavos miltelių
1a.š. kepimo miltelių
1-3v.š. pieno
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Mušti po kiaušinį ir įmaišyti į tešlą.
Sudėti likusius produktus ir gerai išsukti, kol nesimatys sausų miltų. Masė turi būti labai tiršta, bet lėtai kristi nuo apversto šaukšto. Jai dar nekrentą įmaišomas po šaukštą pienas ir vėl tikrinama.
Dvi kepimos skardeles (20cm) patepti riebalais, sukrėsti masę ir išlyginus paviršių kepti 180C ~25min. Gautus du biskvitus 5 min palikti skardelėse, tada perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
Pertepimai
400ml riebios grietinėlės
200g šokolado
50g cukraus pudros
1a.š. vanilinio cukraus
+
pora šaukštų sulčių sulaistymui biskvito
200ml grietinėles ant silpnos ugnies kaitinti kartu su sulaužytu šokoladu. Maišant, kol ištirps šokoladas, nukėlus dar keletą minčių maišyti. Palikti atvėsti. Vėsdamas kremas tirštėja.
Kitus 200ml grietinėlės išplakti iki standžių putų su cukraus pudra ir vanile.
Abu biskvitus perpjauti per pusę, jai reikia nulyginti kepurėles, dėti biskvitą į tortinės bortelius, ir palaistant sultimis, suversti grietinėlę, vėl dėti biskvitą su 1/4 šokolado(geriau kad nebūtų labai dar tirštas), kitą biskvitą irgi sulaisčius ir užpylus šokolado kremo1/4, užspaudus viršutinį biskvituką, įkišti 30 min į šaldytuvą. Ištraukus perkelti į tortinę ir aptepti likusiu šokoladiniu kremu. Dekoruoti migdolų drožlėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą