2012-11-08

Vištiena kokoso pieno kreme

1 vištos krutinėlė be odos
1 didelis svogūnas
1 a.š. ciberžolės
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. druskos
1 a.š. paprikos miltelių
1 a.š. cukraus
1/2 a.š. pipirų arba čili
1 nedidelė skardinė kokosu pieno (apie 160ml)
1/2 stiklinės miltų vištienai apvolioti

aliejaus apkepimui

Vištieną supjaustyti vieno kąsnio gabaliukais ir sumaišyti su aliejumi, paprika, druska, pipirais, ciberžole, cukrumi. Leisti apie pusvalanduką pastovėti. Gabaliukus pavolioti miltuose, kad gerai apliptu visi šonai, po keletą gabaliukų dėti į karštą aliejų ir apkepti. Visos vištos iš karto geriau nedėti į keptuvę, kad aliejus neatvėstu.
Apkepus vištieną į tą pačią keptuvę dėti pusžiedžiais susmulkintą svogūną ir apkepti, kol suminkštės, o keptuvėje buvę prikepę miltai atšoks nuo dugno ir sienelių. Kai svogūnai taps aukso spalvos ir minkšti, suversti vištieną ir leisti sušilti jai. Tada sumažinti kaitrą ir sudėti kokoso pieną. Viskam leisti pasitroškinti apie 5 min, uždengus keptuvę.
Skanauti su ryžiais ir daržovėmis.

Tai pat galima pasigaminti su paprasta grietinėlė. Tik geriau ja įpilti jau vištienai pilnai iškepus, ir tik leisti sušilti. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą