Marinuoti agurkėliai greitam suvalgymui, stipraus skonio su daug acto.
3l stiklainiui:
mažų traškių agurkų (kiek telpa į stiklainį)
1,2 l vandens
250ml acto 9%
3 v.š. cukraus
1,5 v.š. druskos
5 lauro lapų
kvapiųjų ir juodųjų pipiru po 5vnt
krapo žiedyno ir stiebo
poros juodųjų serbentų lapelių
2 skiltelės česnako
Agurkus gerai nuplauti tekančiu vandeniu ir sugrūsti į stikalinį kartu su krapais, serbentų lapais ir česnaku.
Iš vandens ir likusių prieskonių užvirti marinatą, gale virimo supilti actą. Dar verdančiu marinatu užpilti agurkėlius ir uždengus dangtelį apsukti storu rankšluoščiu. Palikti taip atvėsti ir maždaug po 12 val galima skanauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą