2015-08-09

Grill viščiukas

Greitai marinuojamos vištienos receptas. Tinka kepti ant žarijų, orkaitėje ar keptuvėje.
Renkantis šį metodą rekomenduoju iškaulinti vištieną.

Reikės:
viščiuko ~1.5kg
nedidelio svogūno
3 skiltelių česnako
1 v.š. rukytos paprikos miltelių
1 v.š. paprikos miltelių
6v.š. alyvuogių aliejaus
6v.š. sojų padažo
1v.š. kmynų
pora šakelių raudonėlio
kelis kvapiuosius pirpirus
kelis lauro lapelius

Pirmiausiai reiktų iškaulinti viščiuką. Tam žirklėmis iškerpamas stuburas, ir aštrių peiliuku pašalinami šonkauliai bei didieji kaulai šlaunelėse. Stengiamasi dirbti iš vidinės pusės ir labai nepažeisti odelės. Iškaulintas viščiukas pasimarinuos tolygiau, bus sultingesnis, bei iškeps greičiau.
Tuomet ruošiamas marinatas. Svogūnas ir česnaką smulkiai sukapoti arba sutarkuoti, Sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir sojų padažu, suberti prieskonius ir šiuo marinatu gerai įtrinti viščiuką.
Viščiuką pamarinuoti apie valandą. Kepti ant karšto giliaus grotelės, arba karštoje orkaitėjė, 180C, tol kol išorė taps auksinė, o įdūrus storiausią vietą sultys bus skaidrios, be kraujo.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą