2015-08-10

Ant žarijų kepti grill pievagrybiai

Vienas mėgstamiausių mano pievagrybių receptų. Prieskoniai suteikia jiems visai kitą atspalvį ir maloniai nustebina.
Pateiksiu du variantus, gaminant keptuvėjė ir ant laužo.

Reikės:
200 pievagybių
3 skiltelės česnako
2 v.š pomidorų padažo
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. džiovinto raudonėlio
2 v.š. balto vyno
po žiupsnelį druskos ir pipirų


Gaminant ant laužo reiktų pamarinuoti grybus, tam sumaišomi išspausti česnakai bei prieskoniai ir pievagrybiai gerai apvoliojami juose. Palaikoma apie valandą, pilamas vynas (šaldytuve galima ir per naktį).
Galima kepti ant groltelių arba suvėrus ant medinių iešmelių. Nepamirškite iešmelių pusvalandį pamirkyti vandenyje, taip jie nesudegs ant laužo.

Gaminant keptuvėjė pirmiausiai trumpai apkepami kapoti česnakai alyvuogių aliejuje. Tuomet dedami grybai. Geriau  rinktis didesnę keptuvę ar apkepti per kelis kartus, kad grybai nebūtu susipaudę, tada jie nepajuoduos. Dedami likę pagardai, vynas ir kepama, kol nugaruos skystis, o grybai bus lipnūs ir blizgūs. Galima skanauti karštus ar šaltus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą