2015-08-11

Jogurto desertas su juodais serbentais

Šaltas desertas, kai atsibosta ledai. Galima improvizuoti su turimomis uogomis.

200g varškės
400ml jogurto
4 v.š. cukraus
2v.š. želatinos
100ml vandens
pusės litro juodųjų serbentų
3v.š. cukraus sirupo


Želatiną išbrinkinti vandenyje. Varškę pertrinti per sietelį ir sumaišyti su jogurtu ir cukrumi. Juoduosius serbentus gerai sutrinti ar sublenderiuoti, perkošti kad neliktų sėklų ir žievelės. 4 šaukšus serbentų įmaišyti į jogurto masę. Išbrinkusią želatiną ištirpdyti karšto vandens vonelėje ir plona srovele supilti į jogurtą. Viską gerai permaišyti ir supilti į 4 taures, atvėsinti šaldytuve. Likusius trintus sebentus sumaišyti su cukraus sirupu, ir kai desertas sustings užpilti ant viršaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą