15 skiltelių česnako
1/2 stiklinės alyvuogių
nedidelės parikos
džiovinto rozmarino
druskos ir pipirų
Mėsoso gabaliukus išmušti ir pabarstyti pipirais ir druska. Česnako skilteles užpilti vandeniu ir užvirti. Pavirti 3min, nupilti vandenį, vėl užpilti šaltu ir pavirti vėl 3 min. Nupilti vandenį ir skilteles palikti atvėsti. Pariką nulupti ir smulkiai sukapoti, tą patį padaryti su alyvuogėmis ir atvėsusiu česnaku. Įdarui skirtus ingridientus pagardinti žiupsneliu druskos ir permaišyti. Ant išmuštos kiaulienos dėti įdaro ir paspausti, kad geriau prikibtų. Padengti 4/5 mėsos paliekant nedidelį plotą gale. Tvirtai susukti ritininėlį, įdaru neuždentą dalį susukant paskutinę. Virve surišti galus ir porą vietų centre. Apibarstyti rozmarinu ir ritinėlius kepti įkaitintoje keptuvėje iš visų šonų kol apskrus.
Toliau galima baigti kepti orkaitėjė 180C apie 30min, arba troškinti keptuvėjė įpylus pusę stiklinės vandens ir uždengus dangčiu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą