Mėsos kukuliams:
400g maltos mėsos
skiltelė kapoto česnako
4v.š. maltų džiuvėsėlių
1v.š. grudėtų garstyčių
1 kiaušinis
1a.š druskos
žiupsnelis raudonėlio
1v.š. sezamo sėklų
Salotoms:
2 nedideli ilgavaisiai agurkai
Stiklinė vyšninių pomidorų
Mažas svogūnas
Kelios alyvuogės
50g. fermentinio sūrio
Užpilas:
30ml alyvuogių aliejaus
2v.š. citrinos sulčių
2 sutrintos skiltelės česnako
1a.š druskos
Kukuliams sumaišyti mėsa su 2 v.š. džiuvėsėlių ir prieskoniais. Formuoti nedidelius kamuoliukus ir mirkyti į išplaktą kiaušinį, tada į likusius džiuvėsėlius. Apekpti karštame aliejuje apie 10min, baigiant kepti berti sezamo sėklas ir pavartyti kukulius juose.
Agurką supjaustyti daržovių skustuku, pomidoriukus per pusę ar į ketvirčius, svogūną supjaustyti pusžiedžiais . Užpilui skirtus produktus sumaišyti ir užpilti daržoves, tuomet išdėlioti sūrio juosteles, alyvuoges. Centre dėti karštus mėsos kukulius. Apiberti likusiu sezamu iš keptuvės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą