2015-08-05

Vyšnių šaltsriubė


Leistinukams:
100g miltų
50ml vandens
žiupsenlio druskos

Sriubai:
500g. vyšnių
3v.š. cukraus
2v.š. krakmolo

Pateikimui:
migdolų


Leistinukams suminkyti tešlą iš miltų, vandens bei druskos. Atidėti į šalį.

Užvirti litrą vandens. Išimti vyšnių kauliukus, ir suberti į vandenį. Kai vanduo su vyšniomis užvirs po žirnio dydžio gumulėlį plėšyti tešlą ir mesti į vandenį. Pasaldinti cukrumi ir virti 5 min. Krakmolą sumaišyti su puslitriu šalto vandens ir maišant supilti į sriubą. Intensyviai maišyti, kol užvirs. Tuomet išjungti ir leisti atvėsti iki kambario temperatūros, galutinai atšaldyti šaldytuve.
Pateikti galima ir su ledais ar grietinėle.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą