2015-09-16

Sluoksniuota žėlė

Darome namine žėlė iš naturalių produktų

geltonam sluoksniui:
500ml apelsinų sulčių
25g žėlė
100ml vandens

baltam sluoksniui:
500ml pieno
100g cukrasu
1a.š. vanilės
25g žėlė
100ml vandens

Geltonam sluoksniui išbrankiname žėlė su vandeniu ir ant garų vonelės ištirpdome, sumaišome su sultimis. ir atvėsiname.

Baltam sluoksniui žėle išbrinkiname vandenyje, pieną užkaitiname iki virimo su cukrumi ir vanile, gerai permaišome išjuniame kaitrą ir supilama išbrinkusi želė. Gerai permaišoma ir atvėsinama.

Sluoksniuojama į atvėsintus indus pilant, atvėsusios žėlė sluoksni. Kad vienodi sluoksniai būtų galima matuoti vienodos talpos indu ar samčiu. Įpiltas sluoksnis gerai atvėsinamas šaldytuve, kad pilnai sustingtų, tuomet pilamas sekantis kitos spalvos. Supylus visus norimus sluoksnius, dar pusvalandį pašaldoma šaldytuve.

Sultis ar kompotus rinktis pagal savo skonį. Galima daryti įvairių spalvų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą