2015-09-18

Indiškas gardėsis Jalebi

Ypač saldus ir taškus, geltonas kaip saulė,- indų gardėsis. Tiems, kas kalorijų neskaičiuoja...

Tešlai:
140g miltų
30g kukurūzų miltų
175g graikiško jogurto
2v.š. tirpinto sviesto
2v.š. aliejaus
1/2a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
mažas žiupsnelis ciberžolės
apie pusė puodelio vandens

aliejaus kepimui

Sirupui:
1:1 cukrus ir vanduo (maždaug po 250ml puodelį)
keli kristalai citrinos rūgštelės
mažas žiupsnelis šafrano


Pirmiausiai gaminama tešla. Jai sumaišomi visi ingidientai ir po truputį pilamas vanduo, kol tešla pasidaro skysta, bet ne vandeninga. Turi pasiekti kiek tirštenę nei lietinių konsistenciją ir lengvai kristi nuo apversto šaukšto. Tešla permaišoma ir paliekama bent 24 val kambario tempeatūroje.

Toliau verdamas sirupas. Vanduo su cukrumi užverdamas, vis pavalant cukraus granules nuo puodo sienelių. Patogiausiai tai daryti su teptuku pamirkytu vandenyje. Kai sirupas užverda ir ištirpta visi cukraus kristalai, beriama citrinos rūgštelė ir šafranas. Permaišoma ir nukeliama nuo liepsnos.

Pyragėliams kepti reikia  aliejaus, kad per 2-3cm padengtų puodo dugną. Daug aliejaus pilti nerekomenduoju, nes formuojant sausainėlį iš pradžių tešla nusėda ant dugno, tad mažesneme gylyje lengva pasiekti norimą vaizdą. Aliejus įkaitinamas ir kaitra sumažinama, nes pyragėliai lengvai sudega, tad reiktų kepti ant mažos kaitros. Tešla supilama į konditerinį (galima ir į šaldymo ar zip bag) maišelį ir nukerpamas mažas kamputis. Su maišeliu karštame aliejuje nupiešiami norimi ornamentai (tešla kiek plėsis tad paliekami tarpeliai). Kepami maždaug minutę, kol tampa aukso spalvos ir kieti. Tuomet nupurčius aliejaus perteklių iš karto, metami į cukraus sirupą, ir panardinami, ten palaikoma apie 30 ir ištraukiam į lėkštę.
Gamint pyragėlius svarbu, kad cukraus sirupas būtų šiltas, tad galima jį laikyti ant mažos kaitros, arba kartais pašildyti. Pyragėlius irgi būtina į sirupą mesti labai karštus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą