Nuostabios drėgnos ir gaivios varškės pop cake spurgytės, padengtos saldžiu kremu. Kiekvienas kąsnelis tikra šventė.
~~~~~
Spurgytėms:
200g miltų
250 desertinės varškės
150g cukraus
3 didelių kiaušinių
150g sviesto
1a.š. kepimo miltelių
1 citrinos žievelės
Kremui:
250 maskarponės
100g cukraus pudros
3-5v.š. riebios grietinėlės
1v.š. brendžio
lašelio rožinių maistinių dažų
Spurgytėms cukrus išsukamas su minkštu sviestu, mušama po vieną kiaušinį. Įmaišoma varškė ir miltai su kepimo milteliais, bei nutarkuojama vienos citrinos žievelė. Viskas permaišoma ir po arbatinį šaukštelį krečiama į pop cake formeles ir kepama apie 12-15min. Jai kepama silikoninėse formelėse orkaitėje tuomet reiktų rinktis 175C temperatūrą. Iškeptos spurgytės atvėsinamos.
Kremui maskarponė išsukama iki purumo su grietinėle, beriama cukraus pudra bei brendis. Galiausiai įmaišomi norimi maistiniai dažai. Jų neturint ar nenorint naudoti galima įmaišyti nutarkuotos apelsino ar citrinos žievelės, arba šaukštą vyšnių/aviečių sirupo.
Atvėsusios spurgytės padekoruojamos kremu ir skanaujamos...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą