2015-09-15

Škotiški kiaušiniai su morkomis

Soti vakarienė? Taip! Ir kaip be morkų.
~~~

500g kiaulienos faršo
1 morkos
1/2 svogūno
1a.š. džiovinto baziliko
1/2a.š. juodųjų pipirų
2v.š. manų
česnako skiltelė
žiusnelio druskos (pagal skonį)
5 kiaušinių
~2v.š. miltų
~2v.š. džiuvėsėlių
aliejaus kepimui

Pirmiausiai verdami 4  kiaušiniai. L dydžio kiaušinius virti apie 5 minutes, tada skubiai atšaldyti ledineme vandenyje. Kai kiaušiniai visiškai atšala nulupti.

Svogūnai ir morkos supjaustomi kubeliai ir trumpai apkepami aliejuje, ant vidutinės ugnies, kad imtų minkštėti. Faršas gerai išminkomas su prieskoniais, dedami manai, druska. Kai atšala suberiamos kepintos daržovės,  bei įspaudžiamas česnakas. Faršas gerai išminkomas ir padalinamas į 4 dalis. Rankas patogu truput paaliejuoti ir imti dalį faršo,  išploti paplotėlį, ant jo dėti kiaušinį ir apsukti faršu, apspaudyti. Pavolioti į miltus, į kiaušinio plakinį tuomet į džiuvesėlius. Norint galima šia procedūrą pakartoti. kad plutelė būtų storesnė (tuomet džiuvesėlių ir miltų gali prireikti kiek daugiau).
Suvyniotus kiaušinius kepti įkaitinatame aliejuje iš abiejų pusių po maždaug 3 minutes. Iškeptus dėti ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Skanauti su gaiviomis daržovėmis. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą