Lengvi ir nekaloringi balandėliai.
savojos kopūstas
įdaras:
500g maltos vištienos
100g ryžių
1 svogūnas
2 vidutinės morkos
1a.š. baziliko
1a.š. druskos
žiupsnelis pipirų
Virimui
2a.š. druskos
5 lauro lapai
5 juodieji pipirai
Kopusto lapus atskirti ir trumpai apvirti karštame vandenyje, kad suminkštėtų. Nupjautyti storasias dalis ir atvėsinti.
Įdarui ryžius užpilti 2 stiklinėmis vandens ir 15min apvirti, bei gerai nukošti. Morką ir svogūną smulkiai sukapoti, bei sumaišyti su vištiena, ryžiais. Pagardinti prieskoniais. Tuomet paimti didelį lapą, ant jo dėti šaukštą įdaro, imti mažą lapą (naudojame tuos kur buvo arčiau kopusto centro) ir pridengti mėsą, bei formuoti balandėlį. Balandžius dėti į puodą, užpilri vandeniu, kad beveik pilnai apsemtų, pagardinti prieskoniais. Kai užvirs sumažinti kaitrą ir troškint apie 30min.
Skanaujame su bulvėmis ir mėgstamu padažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą