2015-08-29

Cinamoniniai blyneliai

Labai saldūs suskaramelizavę blyneliai, stori ir purūs kaip cinamoninės bandelės.

200g miltų
200ml pieno
3kiaušiniai
20g sviesto
2a.š. cukraus
1a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
 Įdaras:
100g sviesto
2v.š. rudojo cukraus
2a.š. cinamono

Įdarui minkštą sviestą išsukti su cukrimi, suberti cinamoną. Masę sukrėsti i konditerinį maišelį.

Blynukams kiaušinius atskirti baltymus nuo trynių. Trynius išsukti su cukumi ir minkštu sviestu, pilti pieną ir miltus su kepimo milteliais. Leisti pusvalandį pastovėti. Baltymai standžiai išplakami su druska. Ir atsargiai įmaišoma į tešlą.
Įš tešlos kepami nedideli blyneliai, karštoje keptuvėje su lašeliu aliejaus. Pilamas apie šaukšas tešlos ir su cinamoniniu sviestuku nupaišoma spiralė, paliekant apie cm nuo kraštu, tuomet kepama ant silpnos ugnies, kol blynelis ima viršuje sausėti ir tvirtėti, atsargiai apverčiama ir trumpai pakepama kita pusė. Po kiekvienos blynelių partijos reiktu išvalgyti keptuvę servetėle, kad cukrus nepradėtu degti.


P.s. galima apseiti be cinamoninio cukriuko, tuomet gausis purus ir minkti blyneliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą