2015-09-05

Auksinis pomidorų padažas

Visi gamina pomidorų padažus, sultis ir mišrainės iš raudonų pomidorų. Šiemet gausiai užderėjo pas mane geltoni, tad pabandžiau iš jų pagaminti padažą. Nors spalva ir netradicinė, bet skonis nuostabus. Gal kiek kitoks nei raudonų pomidorų, bet tikrai ne prastesnis. Padažas aštrus, tad kas nemėgstate čili kiekį derinkite pagal save.

1kg pomidorų reikia:
6 skiltelių česnako
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
poros šakelių baziliko
1 a.š. čili miltelių
1/2-1 a.š. druskos

Plačiame puode įkaitinamas aliejus ir ant silpnos ugnies apkepami sukapoti česnakai bei čili. Kai česnakai apkepa beriami pomidorai, ir kaitinama kol žievelė suminkštes. Tuomet viskas pertrinama blenderiu, nukošiama (kad neliktu nesutrintos žievelės ar pasiklydusių sėklyčių) ir kaitinama ant silpnos ugnies apie valandą(gali užtrukti ir 2 priklausomai nuo kiekio ir pomidorų sultingumo bei norimo tirštumo), kol ima tirštėti, vis pamaišant. Galiausiai dedama sukapoti baziliko lapeliai ir druska. Pagal skonį galima pagardinti ir cukrumi, jai pomidorai nėr labai saldūs. Padažas pilstomas į stiklainius, ar jai skystenis į stiklinius butelius. Laikomas šaltai.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą