1kg pomidorų reikia:
6 skiltelių česnako
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
poros šakelių baziliko
1 a.š. čili miltelių
1/2-1 a.š. druskos
Plačiame puode įkaitinamas aliejus ir ant silpnos ugnies apkepami sukapoti česnakai bei čili. Kai česnakai apkepa beriami pomidorai, ir kaitinama kol žievelė suminkštes. Tuomet viskas pertrinama blenderiu, nukošiama (kad neliktu nesutrintos žievelės ar pasiklydusių sėklyčių) ir kaitinama ant silpnos ugnies apie valandą(gali užtrukti ir 2 priklausomai nuo kiekio ir pomidorų sultingumo bei norimo tirštumo), kol ima tirštėti, vis pamaišant. Galiausiai dedama sukapoti baziliko lapeliai ir druska. Pagal skonį galima pagardinti ir cukrumi, jai pomidorai nėr labai saldūs. Padažas pilstomas į stiklainius, ar jai skystenis į stiklinius butelius. Laikomas šaltai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą