"Keksiukams":

3v.š. džiuvėsėlių
1v.š grudėtų gartyčių
1a.š. baziliko
3 česnako skiltelės
1a.š. čili miltelių
1a.š. parikos miltelių
1a.š. druskos
"Kremui":
1kg bulvių
100ml riebaus pieno
50g sviesto
1a.š. druskos
žiupsnelis ciberžolės
Baravykų padažas:
stiklinė supjaustytu ir apvirtų baravykų kepurėlių
100g sviesto
50ml aliejaus
200ml riebios grietinėlės
1 svogūnas
1a.š. miltų
1a.š. čiobrelio
1/2a.š. druskos
Keksiukams faršą gerai išminkyti su prieskoniais ir džiuvėseliais, sudėti išpaustus česnakus. Faršą padalinti į 12 dalių. Keksiuku formelės gerai patepti aliejumi (galima įtiesti ir po folijos lapelį) ir iš mėsos rutuliuko spaudžiant padaryti keksiuką. Kepti 200C orkaitėjė 20 min, tuomet šaukštu ar konditeriniu maišeliu užspausti kremą, ir kepti dar apie 20 min, kol buvlių košė apskrus.
Kremui išverdamos bulvės pasūdytame vandenyje, gerai nusunkiamos ir nugarinamos. Atskirame inde užverdamas pienas su sviestu, ir pilamas į bulvių košę, įberiamas žiupsnis ciberžolės. Viskas gerai pertrinama iki vientisos masės.
Padažui svieste su aliejumi apkepinami svogūnai, tol kol suminkštės, tuomet beriami grybai ir prieskoniai. Kai grybai apkepa supilama grietinėlė su įmaišytais miltais, viskas gerai išmaišoma. Jai reikia įberiama dar druskos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą