Labai lengvai pagaminamas, aromatingas ir skanus pyragas.
~~~
Padui reikės:
2 kiaušinių trynių
100g cukraus
250g miltų
125g minkšto sviesto
nutarkuota vienos citrinos žievelės
Įdarui:
250g rikotos
100g juodojo šokolado
100g graikinių riešutų
30g cukraus pudros
2v.š. tamsaus romo
1a.š. vanilės ekstrakto
Padui išsukamas minkštas sviestas su cukrumi iki purumo, dedami tryniai ir miltai ir citrinos žievelė. Užminkoma tešla.
Kol tešla pastovi kambario (apie 10 min reiktų) temperatūroje gaminamas įdaras. Išlydytas šokoladas sumaišomas su kapotais ar sumaltais riešutais, rikota, cukraus pudra ir romu bei vanile.
Iš 2/3 tešlos tortinėje (18-20cm) padaromas padukas su 1-2 cm kraštais. Lengviausiai tai padaryti spaudžiant tešlą pirštais ar puodeliu. Sukrečiamas įdaras ir išlyginama. Iš likusios tešlos daroma juostelės (ar su sausainiu formele pagal fantazija išspaustos gėlytės, žvaigždutės, užrašai).
Kepama iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180C apie 40 min, kol tešla taps auksinė.
Atvėsinamas ir skanaujamas... nem
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą