Kepsnys su sultingu įdaru
~~~
1kg kumpio ar mentės
2 svogūnų
2 morkų
pusės cukinijos arba nedidelė visa
2 skiltelių česnako
3v.š. aliejaus
1a.š. čiobrelio
druska ir pirpirai pagal skonį
Mėsa įpjaunama gautumėme vientisą lakštą, tuomet gerai išmušama ir pabarstoma maždaug šaukšteliu druskos ir pirpirų. Įdarui aliejuje apkepami smulkiai kapoti svogūnai, tarkuotos morkos, šiaudeliais pjaustyta cukinija. Uždengiama dangčiu ir ant silpnos ugnies kepama, kol daržovės suminkštės ir nugaruos skystis. Baigiant kepti įberiamas kapotas česnakas, čiobreliai, bei druskos pagal skonį. Įdaras atvėsianamas.
Išmuštą mėsa padengti įdaru, ir tvirtai suskti, apriši virve, kad tvirtai laikytųsi. Mėsos sukinuką tvirtai įvynioti į folijos lakštą, užspausti galus ir kepti 180C apie 40min, tuomet nuimti foliją ir kepti dar 20 min. Galima aptepti aliejumi, kad gražiau apskrustų.
Iškepus leidžiama 10 min pastovėti, tada pajustyti ir skanauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą