~500g miltų
~300ml pieno
25g mielių
žiupsnelis druskos
50g grietinės
50g minkšto sviesto
100g cukraus
Įdaras:
3a.š. cinamono
100g minkšto sviesto
200g rudojo cukraus
Gaminama mielinė tešla, mielės išsukamos su drungnu pienu ir cukrumi. Beriama pusė miltų ir permaišius tešla paliekama šiltai pakilti. Po gero pusvalandžio tešla vėl permaišoma beriama likę miltai, grietinė ir minkštas sviestas, druska. Tešla minkoma kol nelimpa prie rankų ir prie stalo. Paliekama šiltai, kol padvigubės.
Kol kyla tešla sviestas išsukamas su cukrumi ir cinamonu. Tešlai pakilus iškočiojamas stačiakampis, ištepamas sviesto įdaru ir supjaustomas 5cm riekelėmis, jos dedamos į sviestiniu popieriumi išklotą skardalę ir dar 20min duodama tešlai pakilti. tuomet kepama 180C apie 20 min arba kol bandelės taps auksinės spalvos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą