2015-09-09

Vištiena su daržovėmis teriyaki padaže

Vėstančiam orui šiltas ir sotūs troškinys su egzotiška Japonijos gaidele. Kiek saldus, aštrus, su mėgstamomis daržovėmis. Tirštas ir gilaus skonio padažas paprastą vištieną pavers sultingu ir kvapniu patiekalu.

1 vištos krutinėlė
1 didelis svogūnas
1 didelė morka
1 paprika
1 čili pipiras
2 skitelės česnako

2 v.š miltų
5 v.š. sojų padažo
100ml teriyaki padažo
2v.š. sezamo sėklų
alyvuogių aliejaus kepimui
žiupsnelis druskos

Svogūnas ir paprika supjaustoma žiedais, morkas plonais griežinėliais, pora minučių apkepama karštame aliejuje. Iš čili pipiro pašalinamos sėklytes ir jis smulkiai sukapojamas, suberiamas baigiant apekpti daržoves.

Vištiena supjaustoma vieno kąsnio gabaliukais ir apibarstoma žiupsneliu druskos, gerai apvoliojama miltuose ir metama į įkaitintą aliejų, apekpama. Geriausiai kepti puode kuriame troškinis toliau, tik svarbu nepergrūsti, kad dugne būtų 1/3 laisvos vietos tarp gabaliukų. Jai visa vištiena netelpa, apekpama per kelis kartus. Apkepus vištienai pilamas sojų padažas, suberiamos daržovės ir užpilama trupučiu vandens ~50ml. Troškinama apie 10 min, tuomet supilamas teriyaki padažas, įspaudžiami česnakai ir trumpai apkeptos sezamo sėklos. Viskas dar troškinama 5 min neuždengtame puode.

Skanaujame su ryžių makaronais, arba ryžiais.


Į troškinį taip pat labai dera baklažanai, cukinijos. Vietoj sezamo galima rinktis žemės riešutus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą