2015-09-13

Įdaryti makaronai su grybais ir kiauliena


300g makaronų Cannelloni
400g kiaulienos faršo
1 svogūnas
1 morka
10 vidutinių pievagrybių
po žiupsnelį raudonėlio, pipirų ir baziliko
1a.š. kapotų petražolių
2 kiaušiniai
3 v.š riebios grietinės
aliejaus kepimui
1a.š. druskos



Padažui:
1v.š. miltų
50g sviesto
500ml pieno
žiupsnelis muskato
žiupsnelis druskos

200g fermentinio sūrio

Gaminamas įdaras: morkos, svogūnai ir pievagrybiai smulkiai sukapojami ir trumpai apkepami aliejuje. Į faršą beriami prieskoniai, atvėsintos kepintos daržovės, kiaušiniai ir grietinė. Makaronai užpildomi įdaru. Kepimo skarda patepama aliejumi, ir dedami įdaru užpildyti makaronai. Užpilama apie 200ml vandens.

Padažui svieste pakepinami miltai, pilamas pienas ir gerai išmaišoma, kol padažas ims tirštėti, Kaitra įšjungiama beriami muskatas ir druska. Padažu aptepemas makaronų viršus, uždedamas folijos lakštas  ir kepama 30 min 200C. Tuomet nuimama folija, beriamas sūris ir pakepama dar 10 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą