2015-09-23

Šokoladinis kiauliškas tortas

Lengvai pagaminamas ypač šokoladinis tortas.
~~~


Biskvitas:
180g sviesto
180g cukraus
180g miltų
3 kiaušiniai
20g kakavos
1a.š. kepimo miltelių
5v.š. pieno

Kremui :
500ml grietinėlės plakimui
200g šokolado

Sulaistymui ir dekorui:
50ml sulčių
200g rožinio marcipano
Saldainiu ar sausainių, galima rinktis kas patinka ar kitketai ar vamzdeliai, damų piršteliai.

Sviestas išsukamas su cukrumi, mušami kiaušiniai, beriami miltai su kakava ir kepimo milteliais. Viskas permaišoma ir po šaukštą pilamas pienas, kol tešla krenta nuo apversto šaukšto. Dvi kepimo skardas (18cm) patepamos sviestu ir į jas padalinama tešla ir kepama 175C apie 20min. Ar iškepė galima patikrinti mediniu iešmeliu. Iškeptus biskvitus palikti 10min skardoje, tuomet atsargiai išimti ir baigti vėsinti ant grotelių.

Kremui šiltoje grietinėlėje ištirpinti sulaužytą šokoladą, neužvirti. Gerai išmaišius pilnai atvėsinti, maždaug 3 val šaldytuve. Tuomet išplakti iki standžių putų.

Torto biskvitams nupjauti kepurėles, pirmąjį dėti ant tortinės, sulieti puse sulčių, dėti 1/4 šokoladinio kremu, uždengti antru biskvitu ir sulieti likusį skysti. Šonus ir viršų aptepti 2/4 kremo.Tuomet kol kremas dar nesustingęs dėti tvorą.  Ar iš saldainių ar iš sausainių lengvai paspaudžiant į kremą. Baigus galima lengvai aprišti kaspinėliu, kad kol viskas sustings nenukristų. Padedamas valandai į šaldytuvą. Tuo metu iš marcipano lipdomi kiauliukai. Pirmiausiai padaromi didesni rutuliukai kurie bus kūnas, po to prilipdomos detalės. Klijuoti jas patogiausia vandeniu.
Atvėsusio torto viršuje sutepamas likęs kremas, padaromos bangeles. Į jas susodinami paršiukai.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą