2015-10-03

Bandelės su baravykais

Minkštos ir purios bandelės su baravykų įdaru. Jaukiems rudenio vakarams prie arbatos puodelio.
~~~

Bandelėms :
500g miltų
300ml pieno
1a.š. sausų mielių
1a.š. cukraus
žiupsneli druskos
v.š. aliejaus

kiaušinis ir sezamo 

Įdaras:
1 stiklinė virtų baravykų
1 svogūnas
3v.š. aliejaus
50g sviesto
1a.š. čiobrelio
druskos pagal skonį



Mielės išsukamos su cukrumi ir šlakeliu pieno. Beriami miltai, pilamas likęs pienas, druska ir aliejus bei užminkoma tešla. Minkoma kol nebelimpa prie stalo ir rankų. Paliekama šiltai 30min pakilti.

Tuo metu įdarui į keptuvę dedamas sviestas ir aliejus, bei apkepamas smulkiai kapotas svogūnas. Kai svogūnas ima minkštėti, beriami pasmulkinti grybai ir čiobreliai. Pagal skonį beriama druskos. Įdaras dar pakepamas 10 min ir paliekamas atvėsti. 

Tešlai pakilus ji perminkoma ir iškočiojamas maždaug 0,5cm storio lakštas.  Ant lakšto dedama lėkštelė (kokia 10-15cm) ir išsipjaunamas apskritimas. Į apskritimo centrą dedama šaukštas įdaro ir užspaudžiama kraštai. 

Gauta bandelė suspausta uodegyte žemyn dedama į keksiuko formelę. Leidžiama dar šiltai pakilti 30min. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu, apiberiamos sezamais. Kepama 180C apie 30 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą