Kai norisi kažko minkšto ir saldaus ir gražaus... Mielinė pynutė pertepta rududu karamele ir apiberta perliniu cukrumi...
~~~~
Tešlai:
530g miltų
330ml pieno
30g minšto sviesto
25g šviežių mielių
2v.š. cukraus
1/2a.š. druskos
Įdarui:
skardinės rududu
kiaušinio aptepimui
ir truputį perlinio cukraus pabarstyti
Iš tešlai skirtų ingidientų užminkoma tešla. Sviestas turėtų būti labai minkštas ir lengvai įsiminkyti į tešla. Tešla palaikoma 20min šiltai. Tuomet gerai perminkoma ir dar 30 min paliekama pakilti.
Iš pakilusios tešlos iškočiojamas didelis (galima tešla dalinti į dvi ar tris dalis ir gaminti mažesnes pynutes) lakštas, aptepamas rududu ir tvirtai susukamas. Susukus rankom truputi paspaudoma kad kremas gerai sukibtų su tešla. Tešlos ritinys perpjaunamas išilgai į dvi dalis. Dalys supinamos į pynutę. Stengiamasi kad pjūvio vietos būtų į viršų. Leidžiama dar pusvalandį pakilti, lengvai patepama kiaušinio plakiniu ir pabarstoma cukrumi. Kepama 180C priklausomai nuo storio pynutės 30-50min. Kada iškepę galima patikrinti dantų krapštuku ar stebinti kada tampa gardžiai auksinės spalvos.
~~~~
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą