Rudens obuolių pyragas... Minkštas ir purus, su malonia obuolių rūgštele ir viršų dengiančiais saldžiais cinamono trupiniais. Galima kepti ir keksiukų formelėse.
~~~
Imame po 200 ml stiklinaitę ir matuojame:
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė riebios 30% grietinės
2 dideli kiaušiniai
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilės ekstrakto
Trupiniams:
40g sviesto
70g miltų
20g cupraus pudros
20g rudojo cukraus
1a.š. cinamono
2 rūgštoki obuoliai
pusės citrinos sulčių
migdolų lakštelių papuošimui
Tešlai išlydomas sviestas ir paliekamas pravėsti. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, iš lėto pilamas lydytas sviestas, bei grietinė. Masė maišoma kol tampa vientisa. Miltai sumaišom su kepimo ir milteliais ir viskas įsijojama į tešlą. Supilamas vanilės ekstraktas ir tešla pilama į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau vieną 20cm, arba tris po 8cm). Naudojant silikono formą popieriaus nereikia.
Obuoliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis ir įmetami į vandenį su citrinos sultimis. Išgriebus nusausinami ir sudėliojami ant pyrago viršaus.
Trupiniams pagaminti reikalingas labai minkštas sviestas (margarinas ar kitoks netikras sviestas čia netiks). Jis pirštais sutrinamas su miltais ir cukraus pudra iki kol visą masė tampa vientisą ir biri, primenanti šlapią smėlį. Tuomet įmaišomas cinamonas ir rudasis cukrus. Trupiniais apibarstomas pyragas, galiausiai pabarstoma migdolais ir kepama 175 C orkaitėje apie valandą. Mediniu iešmeliu patikrinama ar iškepęs. Skanaujamas karštas su ledais, ar šaltas su arbata...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą