Jau klasikiniu tapęs ir gausus įvairių skonių šventinis patiekalas. Ne vienai variacijai esant šį patiekalą papildžiau džiovintais grybais, kurie silkei suteikia papildomo aromato. Majonezo stengiausi kloti kuo ploniau ir kas antrą sluoksnį, kad neužgožtų produktų skonio.
~~~
500g silkės aliejuje
2 virtos bulvės
2 virtos morkos
1 virtas burokėlis
4 virti kiaušiniai
1 didelis svogūnas
saujelė džiovintų baravykų
100g fermentinio sūrio
100g majonezo
2 v.š. aliejaus kepimui
Svogūnas supjaustomas kubeliais ir aliejuje kepamas ant silpnos ugnies. Džiovinti baravykai užpilama šlakeliu verdančio vandens ir duodama 5min. pabrinkti. Išbrinkę smulkiai sukapojami ir metami prie kepančių svogūnų. Kai svogūnai taps minkšti ir auksiniai įpilamas šaukštas skysčio kuriame brinko grybai ir intensyviai pakaitinus minutę, kaitra išjungiama. Ataušinama.
Toliau imamas dubuo ir pradedama sluoksniuoti nuo silkės. Ji smulkiai supjaustoma ir klojama ant dugno. Ant silkės keliauja pravėsę kepti svogūnai su grybais ir užtepamas pirmasis šaukštas majonezo. Toliau tarkuojamos morkos ir bulvės ir vėl seka vienas sluoksnis majonezo. Ant majonezo klojami tarkuoti kiaušiniai ir sūris ir užtepamas gausus sluoksnis majonezo. Ant viršaus tarkuoti burokėliai ir papuošimui truputis porų žiedų. Palaikoma porą valandų šaldytuve ir skanaujama.
Teko valgyti tik klasikinę silkės pataluose mišrainę ar kaip kitaip ją geriau pavadinti... Baravykai ir taip skanūs, kaip grybai, tačiau su silkę turėtų būti fantstiškas skonis. Reikės pasinaudoti Jūsų receptuku ir pasigaminti Kūčioms. Ačiū.
AtsakytiPanaikinti