2015-10-07

Stori biskvitiniai blyneliai

Lengvi kaip debesėliai, purūs kaip biskvitas blyneliai... Tikras gardumynas su uogiene.
~~~


4 kiaušinių
250g miltų
300ml pieno
50g sviesto
30g cukraus
1a.š. vanilės ekstrakto
1a.š. kepimo miltelių


Sviestas išlydomas ir paliekamas atvėsti. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai kartu su sviestu, pienu, miltais ir kepimo milteliais gerai išsukami ir paliekami 30min pastovėti.

 
Kol tešla stovi išplakami baltymai kartu su cukrumi. Reiktų plakti kol baltymas tampa blizgus ir tvirtas, nesimato cukraus kristalų.
Kiaušinio baltymai atsargiai įmaišomi į tešlą. Geriausiai įmaišyti silikonine mentele. Pagardinama vanile ar apelsinu žievele. Kepama su trupučiu aliejaus, kol abi pusės apskrunda.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą