Sotus omletas su saliami, porais ir sūriu. Tiems kas neturi laiko suktis virtuvėje, nori skanaus ir greito ir sveiko patiekalo.
~~~
1 omletui:
2 dideli kiaušiniai
1v.š. miltų
3v.š. pieno
žiupsnelis druskos
pusė svogūno
2v.š. aliejaus
5 vyšniniai pomidoriukai
6 ploni griežinėliai dešros
5cm baltosios poro dalies
truputis mėgstamo sūrio supjaustyto daržovių skustuku.
Pirmiausiai sukapojamas smulkiai svogūnas ir lengvai apkepamas aliejuje, didelėje keptuvėje (rinkausi 26cm keptuvę). Kol svogūnas kepą imami kiaušiniai ir labai gerai išplakami su pienu, druska ir miltais. Masė turi būti labai vientisa. Poras supajustomas plonais žiedais, jie nuplaunami po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinami. Svogūnui apkepus jis paskleidžiamas keptuvėje vientisu sluoksniu ir ant jo atsargiai supilama kiaušinienė. Ant viršaus sudėliojama dešra, pasmulkinti pomidoriukai ir pjaustytas poras. Galima užberti mėgstamų žolelių. Uždengiamas dangtis ir ant mažos ugnies kepama, kol paviršiuje neliks skysto kiaušinio. Baigiant kepti uždedama plonai pjaustyto sūrio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą