Klasikiniai cukraus ledinukai. Originalios dovanos idėja.
~~~
Prireiks:
150ml cukraus sirupo
250g cukraus
50g vandens
keli lašai citrinos sulčių(ar keli krislai rūgšties)
dažai, pabarstukai pagal skonį
Visi ingridientai suberiami į puodą ir kaitinami vis pamaišant. Turint maisto termometrą galima pamatuoti kada masė pasieks 160C. Jai tokio neturite reikia stebėti kada ims kunkuliuoti lėčiau, masė taps kiek klampesne. Įlašinus į šaltą vandenį iš karto turi pasidaryti kietas rutuliukas. Jai paspaudus tarp pirštų nesusiaudžia. Galima įlašinti dažų ar kvapų, citrinos sultis.
Formuoti galima į specelias formels, arba ant kepimo popieriaus.
Galima ir mažus popierėlius skirtus saldiniams. Kol masė skysta galima įmaišyti pabarstukų, spalvoto cukraus, ar cukatų sulaužytų kitos spalvos karamelių. Labai karšta ir labai kimba, tad viską darykite mediniu iešmeliu, kad nenusideginti rankų.
Masė šaldama greit tirštėja, jai sutingo per daug galima trumpam pakaitinti.
Norint storesnių lolipopų reiktų pilti kiek stingstančią masė(kai taps klampensė), arba kartoti dar vieną sluoksnį. Galima maišyti spalva. Fantazijos ir turimų priemonių laisvė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą