2015-11-20

Keptas kiaulės kumpis su česnakiniais pievagrybiais

Sultingas kumpis keptas keptuvėje su česnakiniais grybukais. Paprasti produktai gali tapti šventine vakariene. 
~~


Kepsniui prireiks:
1kg kiaulės kumpio su kauliuku ir oda ( apie 2-3cm storio)
1v.š paprikos miltelių
5 česnako skiltelių
pusės citrinos sulčių
žiupsenelio čili
alyvuogių aliejaus
apie 1 a.š. druskos

Mėsa sudrėkinama aliejumi, įtrinama paprikos milteliais, užspaudžiamas česnakas, citrinos sultys ir gerai įtrinama rankomis. Pabarstoma druska ir čili. Apdengiama maistine plėvele ir marinuojama apie valandą.


Tuomet mėsa dedama į įkaitintą keptuvė su trupučiu aliejaus. Ant kaitrios ugnies apkepamos abi pusės po 1min.Tada kaitra sumažinama ir keptuvė uždengiama dangčiu. Kepama apie 20 min, mėsą pavartant. 
Kol mėsa kepa galima paruošti grybus. 
Grybams reikės:
1 stiklinės smulkių pievagrybių
1 nedidelio svogūno
3 skiltelių česnako
5 v.š. pomidorų padažo
žiupsnelio čiobrelio
druskos pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį
alyvuogių aliejaus

Į nedidelį puodą pilama keli šaukštai aliejaus ir beriamas smulkiai sukapotas svogūnas. Ant silpnos kaitros pakepamas pora minučių vis pamaišant. Tuomet beriami grybai ir pilamas pomidorų padažas, beriami raudonėliai, druskas, citrinos sultys. Vis pamaišant kaitinama ant silpnos ugnie kol padažas ims tirštėti. Kai grybai taps lipnūs ir blizgūs, o puodo dugne nebeliks skysčio įspaudžiamos česnako skiltelės. Vis pamaišant pakaitinama apie minutę. 

Baigiant kepti kumpiui nuimamas dangtis, padidinama kaitra ir nugarinamas susidaręs skystis. Kepsnys 5 min pavėsinamas ir tuomet pjaustoma. Valgoma su grybais ir žaliomis salotomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą