Lengva duonelė su daug avižų, minkštos ir drėgnos konsistencijos su traškia plutele. Nereikia minkyti. Beveik sveikuoliškas patiekalas
~~~
300g miltų
150g avižų
330ml vandens
20g šviežių mielių
1a.š. cukraus
1a.š. druskos
1v.š aliejaus
Mielės užpilamos trim šaukštais vandens, beriamas cukrus ir viskas gerai ištrinama. Įberiamas šaukštas miltų ir pamaišius paliekama 15min.
Po to beriami likę miltai ir drungnas vanduo. Pamaišius gerai paliekama šiltai, kol tešla suputos ir taps puri bei korėta.
Tuomet beriamos avižos, pilamas aliejus bei druska. Permaišoma šaukštu. Tešla turi būti panaši kaip blynams. Tešla supilama į kepimo indą. Dar pakildoma apie 30 min ir kepama 180C apie 45min. Pjaustoma tik gerai atšalusi.
Skanavau su pertrinta varške sumaišyta su krapais, bei druska. Ant viršaus saulėje džiovinti pomidorai.P.s. nesirinkit apvalios formos, jai žadant naudoti sumuštinukams, keturkampį praktiškiau pjaustyti. Galima kepti kaip bandeles, keksiukų formelėse.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą