Netradicinio skonio ir ypač trapūs, burnoje tirpstantys sausainėliai. Kuo ne žiemos snaigės kurios iš karto ištirpta.
~~~
Sausainėliams prireiks:
125g sviesto
125g krakmolo
50g cukraus pudros
60g miltų
1a.š. vanilės ekstrakto( arba 2 ankščių vanilės)
Itin minkštas sviestas išsukamas su cukraus pudra, beriami miltai, krakmolas, bei vanilė ir užminkoma tešla.
Iš tešlos formuojami nedideli ~2cm storio ritinėliai. 30min palaikomi šaldytuve.
Atšalę ritinėliai supjaustomi vieno kąsnio dydžio gabaliukais, iš kurių atsargiai formuojami kamuoliukai. Tešla labai trapi ir trupa, bet delnuose truputį sušilus tampa paklusni. Suformuoti rutuliukai 10 min palaikomi šaldytuve.
Kepami 175C ~12min. Ištraukti atvėsinami ir apibarstomi cukraus pudra. Skanauti iš karto visą, nes kaip mat byra.
~~~
~~~
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą