Picų tortas, neskaičiuojantiems kalorijų...
~~~
Tešlai:
600g miltų
350- 400ml pieno
20g žalių mielių
50g minkšto sviesto
žiupsenis druskos ir cukraus
Iš tešlai skirtų produktų suminkoma tešla, pieno pilama tiek kol tešla tampa elastinga ir nelimpa prie rankų. Duodama pakilti, kol padvigubės, tada padalinama į 6 dalis ir kočiojami 5 lakštai 18cm dydžio. Nupjauti kraštai ir 1 dalis atidedama. Apskritimai subadomi šakute ir kepami 180C kol taps truputį apskrudę, apie 10-15min.
Likusi tešla padalinama per pusę. Iš dalies tešlos fomuojamas tortinės kraštas. Likusi tešla paliekama sūrio krašeliui.
Picos įdaras:
400g fermetinio sūrio
1/2 keptos vištienos krutinėlės (kepta ant keptuvės su žiupsneliu druskos ir pipirų)
5 pievagrybiai
6 griežinėliai kumpio dešros
5 griežinėliai saliami
pusė saldžiosios paprikos
pusė čili pipiro
10 alyvuogių
1 didelis keptas svogūnas (svogūnas keptas alyvuogių aliejuje su druska, kol tampa auksinis)
keli maži pomidoriukai
50ml pomidorų padažo
džiovintas raudonėlis ir bazilikas
Iškepę picos blyneliai aptepami pomidorų padažu ir apiberiami tarkuotu sūriu. Dalis sūrio paliekama krašteliui.
Ant pirmojo papločio dedama kumpio dešra, paprika ir pjaustyto pievagrybio.
Ant antro papločio keliaują kepti svogūnai ir pievagrybiai
Ant trečiojo papločio keliauja smulkinta kepta vištiena su čili bei paprika.
Ant ketvirtojo papločio keliauja pasmulkintos alyvuogės ir paprika.
Ant penktojo papločio saliamis pasmulkinti pomidoriukai, alyvuogės ir paprika.
Visi sluoksniai pabarstomi trupučiu raudonėlio ir baziliko.
Iš likusios tešlos padaromi ~20 kamuoliukų , jie iškočiojami į vidų įdedamas tarkuoto sūrio ir padaromas kamuoliukas su pailga uodegėlė.
Tokiais "darinukais" užkaišomas picos visi kraštai. Kamuoliukai patepami kiaušinio plakiniu. Kepama 180C apie 30min.
Iškepęs tortas atvėsinamas apie 5 min prieš pjaustant.
Skanauti su picos padažu...
Dalinuosi tik pačia idėja, picą gardinti su tuo kas skanu ir patinka.. Galima visus sluoksnius daryti vienodus ir naudoti tik kumpį ir sūrį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą