Kodėl keksiukų nepavertus pavasario pieva, nors už lango ir Lapkritis. Turtingo skonio ir purūs keksiukai su kondensuotu pienu ir kakava. Keksiukams pagaminti prireiks vos vieno dubens ir šaukšto.
175g kondensuoto pieno
125g miltų
100g sviesto
1 didelis kiaušinis
2v.š. kakavos
1,5a.š. kepimo miltelių
2v.š. pieno
Kondensuotas pienas ir minkštas sviestas išsukama kartu, mušamas kiaušinis ir beriami likę ingridientai. Maišoma kol masė taps vientisa. Krečiama į 12 keksiukų formelių ir kepama 200C apie 10-15min.
Keksiukams puošti:
250g plakamos grietinėlės
250g maskarponės sūrio
100g cukraus pudros
1a.š. romo esencijos
maistiniai dažai
Sirupas sulaistymui: 50ml vandens+1v.š. romo(arba keli lašai esencijos)+1v.š. cukraus pudros
Kremui skirtus ingriedientus gerai išsukti mikseriu ar šluotele, kol masė taps vientisa ir laikys formą. Sudalinti norimomis porcijomis ir nudažyti maistiniais dažais. Jai dažų nėra galima naudoti uogų sirupus.
Atvėsusius keksiukus sulaistyti skysčiu ir dekoruoti kremu.
~~~
~~~
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą