2015-11-08

Riešutų sviestas

Paprasčiau nebūna. Tiesiog žemės riešutai ir nieko daugiau 
~~~


Pirmiausiai riešutus be luobelių reikia lengvai pakepinami orkaitėje. Maždaug 180C, apie 20min, vis pavartant mediniu šaukštu, kol taps lengvai apskrudę ir auksiniai. 

Tuomet riešutai atvėsinami ir beriami į stacionarų blenderį ir smulkinami iki kol konsistencija pasidaro blizgi ir lėėėėtai krentanti žemyn. Tam prireiks 15-20min. 


Pagamintą sviestą laikome spintelėje ir skanaujame ant rytinio sumuštinuko su uogiene, sūriu, ar džemu. 


Iš 500g riešutų be luobelės gaunasi apie 0,5l indelis sviesto. Galima laikyti spintelėje apie metus laiko. 
Galima gaminti iš įvairių riešutų rūšių, maišyti tarpusavyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą