Nuostabūs ir minkšti riešutų sviesto kamuoliukai šokolado glajuje. Galima kepti kaip pop cake pyragėlius, ar keksiukus. Visiems riešutų mylėtojams.
Autentiškas mano receptas.
~~~
Prireiks:
120g riešutų sviesto
90g sviesto
110g rudojo cukraus
190g miltų
150ml pieno
1 didelio kiaušinio
1,5 a.š. kepimo miltelių
Miltai sumaišomi su kepimo milteliais. Riešutų sviestas išsukamas su minkštu sviestu, įmušamas kiaušinis ir beriamas cukrus. Gerai permaišius įsijojami miltai ir supilamas pienas. Permaišius kepama pop cake formelėse 180C apie 10min, arba keksiukus ~15min. Patikrinti mediniu iešmeliu.
Iškepę pyragėliai labai trapūs ir minkšti tad pavėsinami minutę formelėse tada išimami.
Šokolado glajuj prireiks 100g juodojo šokolado ir 1 v.š. bekvapio aliejaus. Viskas išlydoma ant karšo vandens garų puodo.
Kamuoliukai pamirkomi karštame šokolade ir pastatomi ant kepimo popieriaus. Viršų galima pabarstyti pabarstukais ar kapotais riešutais.
Rutuliukai atvėsinami kol šokoladas sustings ir skanaujami.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą