Klasikinis šventinio stalo patiekalas. Puikiai tiks pasilepinti ir šaltais vakarais.
~~~
400g silpnai sūdytos silkės aliejuje
1kg morkų
1 didelio svogūno
2 didelių lauro lapų
saulėgrąžų aliejaus
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio druskos
Pirmiausiai morkos nulupamos ir sutarkuojamos burokine tarka. Į puodą pilama apie 30ml aliejaus, beriamos žalios morkos, svogūno pusžiedžiai ir uždengus troškinama. Vis pamaišoma, jai morkos svyla galima įpilti daugiau aliejaus. Kai morkos ima lengvai minkštėti įmetami lauro lapai, pipirai ir labai truputis druskos. Kai morkos suminkštėja išjungiama kaitra ir leidžiama pravėsti.
Silkė pasmulkinama vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir dedama į silkinės dugną. Likęs nuo jos aliejus supilamas ant keptų morkų. Iš morkų išimami lauro lapai, permaišoma su aliejumi ir dedama ant silkės. Leidžiama porą valandų pastovėti ir skanaujama.
Beje žinote kaip nuvalyti oranžines morkų dėmes nuo tarkos, pjaustymo lentutės ar plastikinio dubens?
Tam prireiks aliejaus ir gabalėlio vatos ar servetėles. Aliejuje sudrėkinta vata patrinti nudažytas vietas, ir tada nuskalauti su muiluotu vandeniu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą