Nuostabus drėgnas keksas su ananasais. Panaudokim šaldytuve žiemojančią skardinę ananasų.
~~~
Keksui prireiks:
400g konservuotų ananasų be skysčio
175g smulkaus cukraus
115g minkšto sviesto
225g miltų
1a.š. kepimo miltelių
1/2a.š. sodos
3 kiaušinių (naudojami bus 2 kiaušiniai +1 trynys)
Minkštas sviestas išsukamas su cukrumi. Kai masė taps puri ir vientisa mušami 2 kiaušinio ir vieno kiaušinio trynys.
Į tešlą įsijojami miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir soda.
Ananasai truputį susmulkinami virtuviniu kombainu.
Susmulkinti ananasai dedami į tešla ir gerai permaišoma.
Masė krečiama į kepimo formą ir kepama 180C apie 30-45min priklausomai nuo formos. Patikrinama mediniu iešmeliu. Jai vidus per greit ruduoja galima pridengti kepimo popieriumi ar folija.
Iškeptas atvėsinamas ir skanaujamas. Galima padengti glajumi sumaišius likusį baltymą su cukraus pudra ir ananasų sultimis.
NUOSTABUS! 👌😊 nera ka daugiau ir pridurti,isgaravo nespejus net atvesti :))) kepsiu dar ir dar👍
AtsakytiPanaikintisveiki o jai tokiais gabaliukais desi ananasa l.blogai man noretusi jausti ji.
AtsakytiPanaikintiKiek smulkesniais gabalėliais galima dėti, tik jai masę tešlos bus labai tiršta reiktų įmaišyti pora šauktų pieno.
Panaikinti